Historia

Hanssons Möbler grundades 1946 av Karl Gustav Hansson, mer känd som Kalle Hansson. Från att ha sytt fotbollar vid Sydsvenska Läderfabriken och därefter utbildat sig till tapetserarmästare startade han 1946 en möbelaffär med tillhörande tapetserarverkstad. Den första butiken låg i Munka Ljungby, strax utanför Ängelholm.

Under de första åren tillverkade Kalle Hansson möblerna själv på kundernas beställningar. Han köpte in trästommar, byggde upp sitsar och ryggar och klädde slutligen soffan eller fåtöljen i det tyg som kunden valt. Även resårsängar tillverkades på detta vis. Någon lastbil fanns inte – under de första åren levererades möblerna på en trehjulig flakcykel.

1953 flyttade butiken från Munka Ljungby till Östergatan 2 i centrala Ängelholm.

1971 började Kalles son, Lennart Hansson, jobba på Hanssons Möbler.

1988 köpte Lennart och hustrun Annika Hansson, Hanssons Möbler. Tillsammans utvecklade de familjeföretaget och drev det framgångsrikt under många år.

Under 90-talet etablerade sig Hanssons Möbler som en av landets främsta återförsäljare av design- och kvalitetsmöbler med inredningsuppdrag långt utanför Ängelholms – och Sveriges – gränser.

Kalle fortsatte att arbeta i familjeföretaget, främst i rollen som tapetserare, ända tills han fyllt 80 år.

2004 började jag själv att jobba i butiken och sedan 8 år tillbaka är det jag som äger och driver affären och idag finns vi på Helsingborgsvägen 50 i Ängelholm.

Idag bedriver jag verksamheten i en mindre skala men med samma passion som mina tidigare ägare och brinner verkligen för att på mitt sätt utveckla verksamheten vidare.

Erik Hansson